slider

Biztonság

kényelem

vitalitás

A félreértések elkerülése végett

Több hozzászólás is érkezett a Kék Duna Nyugdíjasházak linkje alá, melyekből arra következtettünk, szükséges egy olyan cikket írnunk, melyben a napfényre került félreértéseket tisztázhatjuk.

Elsősorban, senki nem kerül a híd alá, ha ellátásra szorul!

Láthatják weboldalunkon, hogy azokat a nyugdíjasokat várjuk a Kék Duna Nyugdíjasházakba, akik még aktív életet élnek, és nem szorulnak napi 4 órás ápolásra. Ez nem azt jelenti, hogy amint ápolni kell őket, az utcára kerülnek! Épp ellenkezőleg! Szemben a legtöbb nyugdíjasházzal, nálunk élethosszig tart a gondoskodás.

A Kék Duna Nyugdíjasházak egyike azon kevés nyugdíjasházaknak (és nem idősotthonoknak) Magyarországon, amely  nem bont szerződést a lakójával akkor sem, ha már ápolásra szorul.  Ápolási szolgáltatást is nyújt a lakójának  vagy lehetőséget biztosít a Kék Duna Otthonban idősotthoni ellátásra.

A nyugdíjasházak nem keverendő össze az idősek otthonával! A különbségekről bővebben ezen a linken olvashat.

Most sokan mondhatják, hogy hát ez fantasztikus!! Mi szükségem van Nekem egy idősotthonra??

Ha ilyeneket kérdez, valószínűleg még semmi szüksége nincs rá. Ám az is tény, hogy ma Magyarországon nagyon nehéz bekerülni egy jó idősek otthonába. Amikor a Kék Duna Nyugdíjasházakkal kapcsolatban emlegetjük a biztonságot, nem csak a klasszikus értelemben gondolunk rá. Arról a fajta biztonságról van szó, amely élethosszig tart. Nem kell aggódni többet azért, hogy ki segít Nekem, ha nincsenek itt a gyerekeim? Ki segít, ha be kell mennem a kórházba?

Nincs ebben semmi rossz szándék!

Nyíltan megírtuk a weboldalunkon, mikor kezdődik el a nyugdíjasházak építése. Ez több, mint egy évtizedes tapasztalat eredménye.  Szeretnénk meghálálni mindazoknak, akik eddig is családunk tagjai voltak azzal, hogy továbbfejlesztjük, amit elkezdtünk. Így már nem csak azoknak segítünk, akik ápolásra szorulnak, de azoknak is, akik aktív nyugdíjas létükre megunták az egyedüllétet, és úgy döntöttek, szeretnének jobban élni, embereket megismerni, barátokkal elmenni túrázni, és úgy általában élvezni a nyugdíjas éveiket.

 

Küldetésünknek éreztük olyan szolgáltatások és lakókörnyezet kialakítását, melynek előnyeit minden aktív nyugdíjas kihasználhatja. Ugyanis szem előtt kell tartanunk, hogy nem csak beteg idős emberek vannak! Persze a reuma, és a fáradékonyság sokakra igaz lehet, de sokan ezek ellenére vágynak a társasági életre és a boldog, gondtalan nyugdíjas évekre, melyet biztonságban és harmóniában tölthetnek el.

Várjuk hát őket sok szeretettel!