slider

Biztonság

kényelem

vitalitás

Győzzük le az őszi fáradságot!

A nyári pihenésből visszatérve sokunknak nagyon nehéz visszarázódni a mindennapokba, felvenni a ritmust. A túlerőltetés és a nyirkos, hideg idő, meg persze a baktériumok azonnal ledöntenek a lábunkról, ha nem vigyázunk. Azonban, ha egy kicsit odafigyelünk magunkra, és tudatosabban étkezünk és mozgunk, seperc alatt legyőzhetjük az őszi fáradságot!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a sok víz és a sok alvás alaptételét. Próbáljunk meg reggel egy nagy ásványvízzel az asztalon nekikezdeni a munkának és azt délig elfogyasztani.

Fontos, hogy amíg jó idő van és süt a nap, mindenképpen használjuk ki, és menjünk friss levegőre, kiránduljunk, szervezzünk minél több szabadtéri programot. Egy egyszerű séta is sokat tehet azért, hogy az őszi fáradtság ne érjen el bennünket. Töltsük fel magunkat energiával a szabad levegőn, és máris sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

Fogyasszunk naponta többször zöldséget és gyümölcsöt. A könnyűsége és egyszerűsége mellett a zöldségek és vitaminok tele vannak vitaminnal, amelyek nemcsak a fáradságérzet ellen hatnak, hanem a kezdődő megfázásos betegségek ellen is erősíti immunrendszerünket. Többször együnk egy nap, de mindig csak keveset.

Hallgassunk zenét, munkához, felébredéshez, házimunkához, lehetőleg vidám, pörgős számokat

Munka közben szellőztess! A friss levegő csodákra képes! Ha teheted, tarts szünetet és munka közben menj ki pár percre a szabad levegőre, de ha erre nincs lehetőséged, akkor figyelj arra, hogy gyakran szellőztess. Az állott levegő elálmosít és dekoncentrálttá tesz, ezért fontos, hogy minél több friss oxigénhez jusson a szervezeted.

Az immunrendszerünkre is fokozottan figyelnünk kell: a nap elbújásával érdemes D-vitamint fogyasztani és persze az elengedhetetlen C-vitaminról se feledkezzünk meg. Mivel az emésztőrendszerünk az immunrendszerünk egyik legfontosabb része, egy probiotikumkúra tökéletes választás, ha ősszel meg akarunk erősödni.

http://www.nlcafe.hu/eletm…/20161003/oszi-faradtsag-enterol/