slider

Biztonság

kényelem

vitalitás

Kiszolgáltatottság

Magyarország társadalma öregedő korfát mutat. Ez azt jelenti, hogy egyre több hatvanötödik életévét betöltött idős ember él hazánkban. Több problémával is meg kell küzdeniük. Többek között a magánnyal, az egészségügyi problémákkal, a feleslegessé válás érzetével, és mindemellett még szélhámosok áldozataivá is válhatnak. 

Magány

„Furcsa társ a magány. Amink  van, megoszthatatlanná válik. Amink hiányzik, kétszeresen hiányzik.”  (Illés Endre) 

A magánynak több száz oka lehet. Vannak, akik a házastárs elvesztése után lesznek egyedül. Vannak, akik a család vidékre költözése végett válnak magányossá. Az időskori magány az egészségünkre is hatással van. A magas vérnyomás és a cukorbetegség kialakulásának esélyét növelheti meg. Egyedül élés következtében sokkal kiszolgáltatottabbak vagyunk.

Egészségügyi problémák

Az időseknek több nehézséggel is szembe kell nézniük. A szív- és érrendszeri kockázatok esélye megnövekedik, anyagcserezavarok lépnek fel szervezetükben, az ízületeik kopása miatt pedig nehezükre esik elmenni az orvoshoz, vagy csak lemenni a boltba. Az immunrendszer védekező képességének csökkenése miatt, bármely fertőzés komoly betegséggé válhat. Ezen felül mentális zavarok is kialakulhatnak. A legjellemzőbbek a tanulási folyamatok lassulása, és a különféle memóriazavarok kialakulása.

Nemzetközi kutatások alátámasztották, hogy egyre nő a segítségre szorulók száma. Magyarország az uniós átlagtól alul marad, hiszen egyre több ember éli meg az időskort. Hazánkban egyre többen szorulnak gondoskodásra, ápolásra.

Feleslegessé válás érzete

A nyugdíjaskor eljöttével többen feleslegesnek érzik magukat. Felnevelt fiúk, illetve lányuk hetente egyszer-kétszer látogatja meg őket. Egyre kevesebb emberrel találkoznak és ez akár depresszióhoz is vezethet.

Ne hanyagoljuk el magunkat! Egyre több lehetőség nyílik baráti társaságok kialakítására. A társasági életnek idős korunkban is az egyik központi szerepet kell betöltenie.

Szélhámosok áldozataivá válva

Sajnos az idősebbeket évről évre egyre több bűncselekmény éri hazánkban. Azok a bűnözők, akik az idősekre specializálódtak, különféle cselekhez folyamodnak, hogy a közelükbe, bizalmukba férkőzhessenek és akár az idősek a saját lakásaikba is beengedjék őket. Az idősek sérelmére elsősorban vagyon elleni bűncselekményeket, ezen belül trükkös, besurranásos, betöréses lopásokat, zsebtolvajlást, továbbá csalást és rablást követnek el.

Az idősek továbbra is vágynak a biztonságra, de nem akarnak a családtagok terhére lenni. A magányos, aktív nyugdíjasok szeretnének társasági életet élni, de barátaiktól, rokonaiktól távol élnek.

Szeretne aktív és közösségi életet élni? Itt egy megoldás az Ön számára!

Sződligeten idén színvonalas nyugdíjasházak épülnek. Még aktív életet élő, magányos időseknek adunk majd otthont, akiknek az ápolási idejük nem haladja meg a napi 4 órát. Használati jog formájában lakást kínálunk számukra. Az időseknek ez az egyik legideálisabb hely, hogy új embereket és barátokat ismerhessenek meg, találkozhassanak velük. Ezek mellett együtt kártyázhatnak, sportolhatnak az idősek.

Más nyugdíjasházakkal ellentétben mi élethosszig tartó biztonságot nyújtunk. Ígéretünket csak úgy tudjuk betartani, hogy testvérintézményünk, a Kék Duna Idősek Otthona mellett épül majd a Kék Duna Nyugdíjasházak. Ha lakónk gondozási ideje meghaladja a napi 4 órát, akkor átköltözhet a Kék Duna Idősek Otthonába, így nem kell elhagynia a ’Kék Dunát’. Az átköltözés nem kötelező opció, de minden lakó számára igény szerint biztosított. Emellett különféle szolgáltatást is igénybe vehetnek a lakók. Úgy gondoljuk mindannyiunk vágya, hogy kényelemben, békében és legfőképp biztonságban teljenek nyugdíjas éveink.

Mit kínálunk?

Megoldást arra, hogy boldog, aktív nyugdíjas kort, élethosszig tartó biztonságban élhessünk, miközben új barátokra is szert tehetünk.

Amennyiben bővebb információra van szüksége, kérjük, keresse fel Viszota Krisztinát a +36 20 311 8538 vagy a viszota.krisztina@kdo.hu e-mail címen!