slider

Biztonság

kényelem

vitalitás

Mi a biztonság?

A biztonságérzet egy alapvető, kimagaslóan fontos szükséglet. Köztudott, hogy ha a gyerekek, vagy felnőttek nem érzik magukat biztonságban, az kihatással van a tanulmányi átlagukra, vagy egészségi állapotukra.
Nem véletlen! A Maslow piramison ugyanis 2. helyen van a ’Biztonság’, rögtön a fiziológiai szükségleteink után. Ez más szóval annyit jelent, hogy ha ettünk, és aludtunk, utána a következő dolog, aminek teljesülnie kell az, hogy biztonságban érezzük magunkat.
Biztonság alatt mindenki másra asszociál először. Van, aki számára az anyagiak jutnak eszébe, a nőknek egy erős férfi, aki megvédi őket mindentől, de lehetséges, hogy a boldogsággal teli jövő az első gondolatunk.
Az évek elteltével egyre rugalmatlanabbak vagyunk a biztonságunkkal kapcsolatban. Gondoljunk csak a kisgyerekre, akiben szinte egyáltalán nem alakult még ki a biztonságérzet! Gondolkodás nélkül elfogad egy csokit, vagy ha meglát egy kiskutyát az út túloldalán, megindul felé, hogy megsimogathassa.
Mi felnőttek már nem ilyenek vagyunk. Csak nagyon ritka esetben vagyunk hajlandóak kilépni a megszokott, biztonságos környezetünkből. Keressük a különböző módokat arra, hogy jelenlegi állapotunk körül is nagyobb biztonságok alakítsunk ki.
Németországban és Amerikában már létezik olyan lehetőség, amelynek köszönhetően a 60+-os korosztály biztonságban, gondtalanul élheti időskorát.
A jó hír az, hogy Magyarországon is hamarosan lesz olyan lakópark, mely biztonságot nyújt számunkra, hogy mi is ezt az életszínvonalat élhessük. 
Legyél biztonságban! És ezzel együtt élj gondtalan életet!
www.kekdunanyugdijashazak.hu