slider

Biztonság

kényelem

vitalitás

Mitől különleges a Kék Duna Nyugdíjasházak?

A Kék Duna Nyugdíjasházak idén, Sződligeten épülő lakópark, melynek egyik épülete a Kék Duna Idősek Otthona már több mint 15 éve sikeresen működő intézmény. A tulajdonos felismerte, hogy Magyarországon kevés olyan hely van, ahol az emberek boldogan, nyugalomban élhetnek idős korukban a nélkül, hogy aggódnának, mi lesz velük, ha…
Így 2017-ben elkezdődnek az építési munkálatok, melynek során prémium minőségű nyugdíjasházakat építünk.

A nyugdíjasházak nem idősek otthona!

Sokan, még a szakemberek is keverik ezt a két fogalmat. Ez nem véletlen, hiszen a keresők is alternatívaként kínálnak otthonokat, „nyugdíjasházak” szóra.

A legalapvetőbb különbség hogy már nyugdíjas kortól be lehet költözni a használati joghoz tartozó garzon lakásokba.

Az idősek otthona alatt a Szociális törvény által meghatározott szakosított ellátást nyújtó intézményt kell érteni, aminek meg kell felelnie számos jogszabálynak. Az egyik ilyen szabály szerint csak az a nyugdíjas költözhet idősek otthonába, akinek napi 4 órát meghaladó ápolási igénye van, vagy betöltötte a 80 évét és egyedülálló. Ennek következtében már olyan nyugdíjasok laknak az idősotthonokban, akik már nem a filmekben is sokat látott aktív, vidám életvitelt követik.

A nyugdíjasházra nem vonatkozik a Szociális törvény. Oda az költözhet, aki elfogadja a nyugdíjasház szabályait.  A hazai nyugdíjasházakban általában nincs ápolási szolgáltatás, ha valakinek tartós ápolási igénye merül fel, szerződést bonthatnak vele.

A Kék Duna Nyugdíjasházak egy olyan életformát kínálnak, ami a következő felvetésekre, kérdésekre ad egyszerű, gyors megoldást:

  • Még gondoskodunk a férjemmel egymásról, de mi lesz, valamelyikünk egyedül marad.
  • Magányos vagyok! A kutya se' néz rám!
  • Egyedül maradtam!
  • Jó lenne, ha valaki elkészítené az ebédemet, de még jobb, ha társaságban ehetném meg!
  • Jó lenne, ha valaki kitakarítana nálam!
  • Jó lenne, ha valaki kivasalná az ingemet!
  • Már megint fel kell íratni a gyógyszerem! Mehetek a dokihoz!
  • Bevettem a gyógyszerem?
  • Jó lenne, ha valaki átmozgatna!
  • Senki nem jön el velem kirándulni!

Használati jogot kapok, miért jó ez nekem?

Sokan, jogosan teszik fel a kérdést: a használati jog miért jó Nekem? Hiszen nem is örökíthető!
Valóban nem örökíthető, viszont egy, nagyon lényeges előnnyel jár a megvásárlása. Soha többé nem kell gondolkodnia azon, mit csinál majd, ha… Megszűnik a „ha”. A prémium apartmanok használati jogának megvásárlásával olyan idős kort biztosít magának, melynek során soha többé nem kell félnie attól, hogy egyedül marad, vagy nem lesz ki gondoskodjon magáról, ha elérné a napi 4 órás ápolási igényt.

Természetesen ez az ajánlat – épp úgy mint egy BMW X5 ajánlata- nem mindenkinek szól. Vannak akiknek nem áll módjukban örökíteni ingatlanjukat, hiszen az utódok távol élnek tőlük, vagy szeretnének hagyni számukra örökségül valamit.  Mindenkinek saját maga kell eldöntenie, szüksége van-e egy ilyen szolgáltatásra vagy nem. Ám ezt, míg az igény nem jelentkezik, nehéz felmérni a jövőre nézve.

Miért pont a Kék Duna Nyugdíjasházak-at válasszam?

Nyugdíjasházaink a Kék Duna Idősek Otthona mellett fognak épülni, mely mint a cikk elején már említettük, a lakópark egyik épülete. Ez lehetővé teszi, hogy a beköltözött időseink egy idő után átköltözhetnek a Kék Duna Idősek Otthonába, amennyiben elérik a napi 4 órás ápolási igényt.

Miért is előny ez? – Mi senkit nem teszünk ki az utcára! Amennyiben lakónk ápolási ideje meghaladja a fent említett időtartamot, nem kell elhagynia a Kék Dunát. Ez minden nyugdíjasunk számára élethosszig tartó biztonságot jelent. Ezt sok nyugdíjasház nem nyújtja ma Magyarországon.

A biztonság Nálunk többet jelent a védelemnél! Számunkra a társasági élet, a támogató közeg és az időközönkénti segítség is a biztonság részét képezi.

Lakóink többféle szolgáltatás csomag közül választhatnak. Többek között az Opcionális Egészségmegőrző csomagot, ami tartalmazza a csoportos mozgásterápiát, a csoportos vízi tornát, a gyógy-masszázst és az egyéni gyógytornát, vagy ezeket akár külön is igénybe vehetik.

Arra is törekszünk, hogy lakóink a biztonság mellett minőségi és társasági életet élhessenek, valamint boldog és aktív tagjai legyenek közösségünknek. Ennek érdekében folyamatosan, igényeiket kielégítendő szervezünk programokat sokkal kedvezőbb áron, mintha egyedül kutatná fel és foglalná le azokat.

Amennyiben bővebb információra van szüksége, kérjük, keresse fel Viszota Krisztinát a +36 20 311 8538-as számon vagy a viszota.krisztina@kdo.hu e-mail címen!