slider

Biztonság

kényelem

vitalitás

Nyugdíjas éveink biztonsága

Nyugdíjas éveink biztonsága, kényelme és békessége, harmonikus környezetben.

Ez mindenki vágya, de tegyük céllá, hiszen a lehetőség
az Ön számára is adott lehet!

Most kérek információt

 

Mindez túl szép hogy igaz legyen?

Célunk a Kék Duna Nyugdíjasházak létrehozásával, hogy a lakásokat és azok környezetét úgy alakítsuk ki, hogy lakóik maximális biztonságban érezhessék magukat a vadul száguldó világban, maradéktalanul élvezhessék a szolgáltatásokból fakadó kényelmet és a természet harmóniáját, mindez nem messze Budapesttől, a Dunakanyar kapujában.

Miért érdemes?

 • A nyugdíjasház nem idősek otthona!
  A legalapvetőbb különbség, hogy már nyugdíjas kortól be lehet költözni, a használati joghoz tartozó garzon lakásokba.
 • Számunkra a biztonság nem csak személyes védelmet jelent, hanem olyan támogató közösséget is, amelyben könnyen elérhető az időnkénti alkalmi segítség, és tartós személyes gondoskodás is.
 • Életünk során eljuthatunk oda, hogy saját magunkról már nem tudunk segítség nélkül gondoskodni és épp ennek teremtjük meg ideális lehetőségét.

A nyugdíjasházra nem vonatkozik a Szociális törvény. Oda az költözhet, aki elfogadja a nyugdíjasház szabályait.

 • A Kék Duna Nyugdíjasházak egy Sződligeten épülő Villapark egyik épülete. A Kék Duna Idősek Otthona már több, mint 15 éve sikeresen működő intézmény.

Ez érdekel, kérek telefonos megkeresést


Mire nyújt megoldást?

Vannak élethelyzetek, amikre nem tudunk felkészülni és akkor valamilyen külső segítségre szorulunk.
Egy-két példa erre:

 • Még gondoskodunk a férjemmel egymásról, de mi lesz, ha valamelyikünk egyedül marad.
 • Magányos vagyok! A kutya se' néz rám!
 • Egyedül maradtam!
 • Jó lenne, ha valaki elkészítené az ebédemet, de még jobb, ha társaságban ehetném meg!
 • Jó lenne, ha valaki kitakarítana nálam!
 • Jó lenne, ha valaki kivasalná az ingemet!
 • Már megint fel kell íratni a gyógyszerem! Mehetek a dokihoz!
 • Bevettem a gyógyszerem?
 • Jó lenne, ha valaki átmozgatna!
 • Senki nem jön el velem kirándulni!
 • Használati jogot kapok, miért jó ez nekem?

Sokan, jogosan teszik fel a kérdést: a használati jog miért jó Nekem? Hiszen nem is örökölhető!
Valóban nem örökölhető, viszont kevesebbe kerül, mint a tulajdonjog, és így tartható fenn hosszútávon az, hogy valóban csak olyan nyugdíjasok éljenek a lakóparkban, akik ezt a prémium életformát választják. A használati jog megvásárlásával olyan idős kort biztosíthat magának, melynek során soha többé nem kell félnie attól, hogy egyedül marad, vagy nem lesz, aki gondoskodjon önről.

Már csak pár kérdésem maradt! Kérek visszahívást!

 

Kék Duna Nyugdíjasházak? Mitől jobb a többitől?
Miért bízna meg bennünk?

A Kék Duna Nyugdíjasházak a Kék Duna Idősek Otthona közvetlen szomszédságában épül. A Kék Duna Nyugdíjasházak lakói könnyen, gyorsan, akár alkalomszerűen is igénybe vehetik az Idősotthon szolgáltatásait.
A Nyugdíjasházak megvalósítása során nagy figyelmet fordítunk arra, hogy lakóink életkorának és egészségi állapotának megfelelő, színvonalas életkörülményeket teremtsünk, és helyben hozzáférjenek minden olyan szolgáltatáshoz, ami a tartalmas életvitelükhöz szükséges.
Nyugdíjasházunkban megtalálható minden olyan kényelmi és szükség esetén ápolási szolgáltatás, amire idősebb korban szüksége lehet valakinek. Ami még ettől is több, az az élethosszig tartó biztonság. Mi teszi ezt lehetővé?
Nem más, mint társintézményünk, a Kék Duna Idősek Otthona, mely már több, mint egy évtizedes múltra tekint vissza. Tehát, ha nem bízna ezen cikk írójában, kérdezze az otthon lakóit!

 

Kiknek ajánljuk a nyugdíjasházunkat

A Kék Duna Nyugdíjasházakba olyan 67. életévüket betöltött emberek költözhetnek, akik önálló életvitelre képesek, cselekvőképesek (nincsenek gondnokság alatt), nem demensek (nem Alzheimer betegek), nem pszichiátriai betegek, valamint nem szenvednek függőségben és erről a nyugdíjasház használati jogának megszerzésekor nyilatkozatot tesznek.
A Kék Duna Nyugdíjasházakba olyan embereket várunk, akik biztonságban, kényelemben és támogató közösségben szeretnének élni még hosszú ideig, és ha koruk előrehaladtával egészségi állapotuk megromlik, nem a hozzátartozóiktól várják el, hogy ápolják őket, hanem maguk szeretnének gondoskodni saját maguk ápolásáról. Olyan szemléletű embereket várunk, aki a ma sokat emlegetett pénzügyi öngondoskodáson túl személyes öngondoskodást és függetlenséget is szeretnének megvalósítani idősebb korukra.

 

Nézzük meg hogyan fog kinézni

A Kék Duna Nyugdíjasházak Sződliget üdülő és szabadidős övezetében, Budapesttől 20 kilométerre északra, a Dunakanyar kapujában, a főváros ideális közelségében, ám mégis festői természeti környezetben helyezkedik el, közvetlenül a Duna partján. A ligetes partszakasz, a Szentendrei sziget és a Pilis hegyvonulatának látványa természetes nyugalmat sugároz, ami a jó levegőre, kellemes sétákra hívogat.

 

 

Kérdések, amiket már feltettek nekünk

Mindent itt nem válaszolunk meg, de a következő linken további válaszok találhatóak http://www.kekdunanyugdijashazak.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek

Miért nem tulajdonjogot ad el a Nyugdíjasház tulajdonosa?

 • Mert tulajdonjogért 50%-kal többet kellene fizetni, és az új tulajdonosnak további 4% ingat-lan szerzési illetéket, tehát a tulajdonjog összesen 56%-kal kerülne többe.
 • Mert a tulajdonjog átruházható illetve örökölhető, ezáltal ellenőrizhetetlenné válna, hogy a tulajdonos illetve örökösök kinek adják el a tulajdonjogot, illetve kinek adják bérbe, használatba stb., vagyis ki költözik be a garzonba, ami a nyugdíjas lakóközösség érdekeivel ellentétes és biztonságát is veszélyeztetheti, mert a nyugdíjasház jellege megszűnne.
 • Mert több tulajdonos illetve örökös esetén bizonytalanná válik a tulajdonjog hasznosítása a lakóközösség nyugdíjasház jellege megszűnne.
 • Mert a tulajdonjog megterhelhető követeléssel harmadik fél részéről (bank, hitelező magánszemély, családtag).

A használati jog örökölhető?

 • A használati jog nem örökölhető,
 • nem elidegeníthető, és nem adható bérbe,
 • harmadik személy részéről követeléssel nem megterhelhető.

Mi van, ha beköltözést követően röviddel meghalok? Elveszítettem a teljes befizetett pénzem? Élethosszig tartó használati jog esetén

 • Amennyiben a beköltözést követő 5 éven belül egy lakó elhalálozik, úgy a befizetett használati jog ellenértékéből az 5 évre vetített hátralévő időarányos rész 1.000.000 Ft levonása után - a megjelölt örökösök részére - visszafizetésre kerül.
 • A beköltözést követő 5 éven túl a lakó elhalálozása esetén, nincs visszafizetés.

Mennyi idő alatt lehet beköltözni?

 • Az első nyugdíjasház építése akkor kezdődik, amikor 18 nyugdíjas előleg megfizetésével kifejezte szándékát használati jog megszerzésére. Erről, és az építkezés megkezdéséről a Nyugdíjasház értesíti a 18 jelentkezőt.
 • Az első ház megépítésének várható ideje 10-12 hónap. A használati jogot 5 részletben kell kifizetni, a fizetési határidők a készültségi fokhoz igazodnak. Az utolsó részlet a használati engedély kiadását követően, és a beköltözést megelőzően kell megfizetni.

Mindent itt nem válaszolunk meg, de a következő linken további válaszok találhatóak http://www.kekdunanyugdijashazak.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek

Több információt kérek

 

Kérjen visszahívást!

Kérem, töltse ki a következő űrlapot és a lehető leghamarabb Viszota Krisztina munkatársunk keresni fogja Önt! Adja meg adatait (név, telefon), hogy fel tudjuk hívni: Kitöltöm

Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki, illetve kéretlen telefonost hívást nem kezdeményezünk.

Amennyiben bővebb információra van szüksége, kérjük, keresse fel Viszota Krisztinát a +36 20 311 8538-as számon vagy a viszota.krisztina@kdo.hu e-mail címen!

 


Hírlevél Feliratkozás