slider

Biztonság

kényelem

vitalitás

Nyugdíjasházak? ... Az nem 'Idősek Otthona'?

Hát nem!
Sokan összekeverik a két fogalmat. Mostani cikkünkben szeretnénk tisztázni ezek jelentését.

Ne érezze magát senki kényelmetlenül, mert nem tudja a két fogalom közötti különbséget, hiszen nagyon sokan nem tudják, mi áll pontosan a két kifejezés mögött.  Bárki beírja a keresőbe a nyugdíjasházak szót, idősek otthona kerül be a listába elsők között.

A legalapvetőbb különbség a napi ápolási igény, vagy rászorultság mértéke.

Az idősek otthona alatt a Szociális törvény által meghatározott szakosított ellátást nyújtó intézményt kell érteni, aminek meg kell felelnie számos jogszabálynak. Az egyik ilyen szabály szerint csak az a nyugdíjas költözhet idősek otthonába, akinek napi 4 órát meghaladó ápolási igénye van. Ennek következtében már olyan nyugdíjasok laknak az idősotthonokban, akik már nem a filmekben is sokat látott aktív, vidám életvitelt követik.

A nyugdíjasházra nem vonatkozik a Szociális törvény. Oda az költözhet, aki elfogadja a nyugdíjasház szabályait.  A hazai nyugdíjasházakban általában nincs ápolási szolgáltatás, ha valakinek tartós ápolási igénye merül fel, szerződést bonthatnak vele.

A Kék Duna Nyugdíjasházak a  Kék Duna Idősek Otthona mellett fognak felépülni. A köztük lévő együttműködésnek köszönhetően a nyugdíjasházak lakói – Magyarországon kevés helyen van erre lehetőség- igénybe vehetik az idősotthon szolgáltatásait a saját otthonukban,  vagy átköltözhetnek az idősek otthonába, ahol azt a szolgáltatást kaphatják, melyre igazán szükségük van.

A Kék Duna Nyugdíjasházak munkatársai arra törekednek, hogy a lakók biztonságában, minőségi életet élhessenek, valamint a lakóközösség aktív tagja legyenek, és lehetővé tegyék, hogy ameddig csak képes és akar, a Nyugdíjasházban lévő otthonában éljen.

Egy olyan életformát kínálnak, ami a következő felvetésekre, kérdésekre ad egyszerű, gyors megoldást:

  • Magányos vagyok! A kutya se' néz rám!
  • Egyedül maradtam!
  • Jó lenne, ha valaki elkészítené az ebédemet, de még jobb, ha társaságban ehetném meg!
  • Jó lenne, ha valaki kitakarítana nálam!
  • Jó lenne, ha valaki kivasalná az ingemet!
  • Már megint fel kell íratni a gyógyszerem! Mehetek a dokihoz!
  • Bevettem a gyógyszerem?
  • Jó lenne, ha valaki átmozgatna!
  • Senki nem jön el velem kirándulni!

 

Ha magára ismert: Önnek találták ki a Nyugdíjasházakat!
Bővebb információért kérjük keresse munkatársunk, Viszota Krisztinát a +36 20 311 8538 telefonszámon.